5 redenen waarom je MOET flossen!

5 Redenen waarom je je tanden moet flossen

Veel mensen beperken zich dagelijks tot enkel tandenpoetsen. Dat is riskant, want met tandenpoetsen alleen worden de tanden niet voldoende gereinigd. Met een normale tandenborstel is het onmogelijk om al het vuil tussen de tanden volledig te verwijderen. Vuil dat zich ophoopt kan allerlei gebitsproblemen veroorzaken. Voorkom vervelende problemen door iedere dag ook te flossen.

Lees ook:

Top10 beste flosmiddelen – Hoe tanden flossen – Flossen of stoken – Flosser of flosdraad

Tandenborstel alleen is niet genoeg

De haartjes van de tandenborstel komen maar beperkt tussen de tanden. Je kunt het oppervlakte van de tanden perfect schoonmaken met een tandenborstel, maar je ontkomt er bijna niet aan dat er vuil achterblijft tussen de tanden. De haartjes zijn te groot om hier goed bij te kunnen. Door te flossen kun je dit vuil alsnog op een effectieve manier bereiken en verwijderen.

  1. De achterste kiezen zijn lastig schoon te houden

De achterste kiezen liggen ver in de mond en zijn met een tandenborstel vaak niet optimaal te bereiken. Ook met een flosdraad kan het lastig zijn om tussen deze kiezen te komen, omdat ze erg dicht op elkaar staan. Een flosdraad is niet altijd even makkelijk te gebruiken, zeker op moeilijke plekken zoals achterin de mond. Een goede optie is de DenTek Comfort Clean Floss Pick. Dit is een flosdraadje dat al is voorgespannen in een houder. Flossen was nog nooit zo makkelijk. Zelfs de achterste kiezen houd je perfect schoon.

  1. Ontstaan van tandplak, tandsteen en cariës zonder flossen

Het belang van flossen wordt bij de tandarts vaak al snel duidelijk. Doordat er tandplak ophoopt tussen de tanden, kan er ook tandsteen ontstaan. Tandsteen kan vervolgens leiden tot gaatjes en zelfs ernstige gebitsontstekingen. Neem daarom geen risico’s door enkel te poetsen, maar flos ook. Met de Comfort Clean Floss Pick is flossen niet meer moeilijk: binnen een minuut heb je je gebit gereinigd. Tandplak kan leiden tot

– tandsteen en een minder mooi gebit

– gaatjes

– bloedend, pijnlijk tandvlees

– ontstekingen

  1. Voorkom ontstekingen door te flossen

Tandplak en tandsteen vormen pas het begin van een slecht gereinigd gebit. Hoe meer tandplak en tandsteen er ontstaat tussen de tanden, hoe groter de kans is op ontstekingen. In eerste instantie raakt het tandvlees zelf ontstoken, wat we gingivitis noemen. Het tandvlees is dan pijnlijk, donkerrood en bloedt snel.

In latere stadia kan er ook paradontitis ontstaan, waarbij zelfs het tandbot ontstoken raakt. Soms moeten er als gevolg hiervan zelfs kiezen getrokken worden. Wanneer je bedenkt dat het risico hierop eenvoudig te minimaliseren is door te flossen, weet je wat er moet gebeuren. Ontstekingen kunnen leiden tot:

– zeer pijnlijk tandvlees

– bloedingen

– moeilijkheid met eten

– verlies van tanden

  1. Slechte adem

Het lijkt onschuldig, maar is voor een groot deel van de Nederlanders een grote bron van onzekerheid: een slechte adem. Vuil dat zich tussen de tanden ophoopt zit boordevol vieze bacteriën die stinkende stofjes uitscheiden. Worden deze bacteriën niet verwijderd met behulp van een flosdraad of tandenstoker, dan ontstaat er een stinkende adem.
De flosdraad van DenTek bevat mint. De adem wordt daarom niet alleen frisser doordat bacteriën worden verwijderd, maar ook door het mintextract in het flosdraad.