Flosser of flosdraad? Welk flosproduct kan ik het beste kiezen?

Flosser of flosdraad? Welk flosproduct kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor het klassieke flosdraad, dat gespannen dient te worden tussen de vingers. Deze methode van flossen is effectief, mits goed uitgevoerd. Flossen met een flosdraad vergt enige oefening en wordt niet door iedereen goed gedaan. Dat is zonde, want zo wordt het gebit alsnog niet voldoende gereinigd. Met speciale flosproducten wordt het flossen makkelijker, sneller en effectief gemaakt, maar welk flosproduct is het beste voor je?

 

Comfort Clean Floss Picker

Uit een enquête is gebleken dat mensen het meest tevreden zijn met de Comfort Clean Floss Picker van DenTek. Dit is een flosproduct in de vorm van een Y. Ook zijn er Floss Pickers met een F-vorm. Tussen de pootjes zit een flosdraadje gespannen. Het grote voordeel is dus dat je niet meer zelf het flosdraadje hoeft te spannen. Ook kom je makkelijk achterin je mond met het flosdraad, omdat je niet met je vingers ver in je mond hoeft te gaan. Bovendien heeft de Floss Picker een tandenstoker aan de achterzijde, zodat je snel en gemakkelijk het gebit kunt schoonmaken.

 

Voordelen Floss Picker:

– Makkelijk in gebruik

– Geen oefening nodig om effectief te flossen

– Binnen een minuut je gebit gereinigd

– Minder kans op snijwondjes dan bij normaal flosdraad

 

Flosdraad snijdt sneller in tandvlees

Met een flosdraad tussen de vingers komt het vaker voor dat het tandvlees gesneden wordt. Zeker wanneer je nog niet handig bent met het flossen, kan het makkelijk gebeuren dat je uitschiet en in je tandvlees snijdt. Dat is pijnlijk en onnodig, gezien er voldoende alternatieve flosproducten beschikbaar zijn.

 

Flosdraad is onprettig bij gevoelig tandvlees

Met gevoelig tandvlees kan flosdraad erg onprettig zijn. Het is scherp en soms wat onhandig in het gebruik. Het gevolg is dat je het tandvlees bezeert of zo voorzichtig doet, dat je niet al het vuil tussen de tanden verwijdert. Voorkom dit met een degelijk flosproduct dat het flossen makkelijk maakt.

 

Flosdraad is lastig te coördineren achterin de mond

Zelfs wanneer je al handig bent met het flossen, is flossen achterin de mond een beetje behelpen. De achterste kiezen zit ver in de mond. Je moet hier helemaal naar toe met je vingers, terwijl je ook nog eens het flosdraad strak moet houden. Voor veel mensen is dit een lastige handeling.

 

Met een Floss Picker van DenTek heb je dit probleem een stuk minder. Je hoeft minder ver je mond in te gaan met je vingers, omdat het flosdraad al voorgespannen is op een stokje.

 

Waterflosser, flosdraad of Comfort Clean Floss Pick?

Een speciale vorm van flossen is de waterflosser. Dit is in feite niets meer dan een kleine sproeiertje dat een waterstraaltje tussen de tanden spuit om vuil te verwijderen. Weliswaar kan het vuil zo verwijderd worden, de praktijk leert dat gebruik van een waterflosser een aardige tijd in beslag neemt en ook niet altijd even prettig aanvoelt. Het waterstraaltje is vrij hard, omdat het vuil anders niet verwijderd kan worden. Dit kan echter vrij onprettig voor het tandvlees zijn.

 

Daarom de Comfort Clean Floss Pick:

– Simpeler in gebruik dan een elektrische flosdraad

– Gebruiksvriendelijker dan een normale flosdraad

– Meer controle dan bij een waterflosser (of elektrische flosser)

– Goedkoper en bovendien sneller dan de waterflosser